top of page

"Το Μαγικό Φτερό" της Καλλιόπης Ουζούν – Ανδρέου από τις Εκδόσεις Φυλατός

Το "Μαγικό Φτερό" είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μας συστύνεται από την Καλλιόπη Ούζουν - Ανδρέου,  και τις Εκδόσεις Φυλάτος!


Ένα παραμύθι που αποτυπώνει και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Προσκαλεί τα παιδιά, μαζί με τους γονείς, να καλλιεργήσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και ενσυναίσθησης και να ευαισθητοποιηθούν στις έννοιες και τις αξίες της φιλίας, της αγάπης, της ισότητας και του σεβασμού του διαφορετικού άλλου.


Με την ιστορία της “διαφορετικής” Τίμπη, η συγγραφέας,  μέσα από μία τρυφερή ματιά, μας προσκαλεί με τους συμβολισμούς της, να αναγνωρίσουμε και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα.


Η Δύναμη της Οικογένειας

Η αποδοχή ξεκινά από το οικογενειακό περιβάλλον. Μέσα από την στοργή και την κατανόηση ένα παιδί αποκτά δύναμη και πίστη στον εαυτό του, και σιγά σιγά διαμορφώνει μία δυνατή προσωπικότητα. Μαθαίνει να λειτουργεί συλλογικά, σε ένα ομαδικό περιβάλλον, αυτό της οικογένειας.


Ο Σχολικός Εκφοβισμός

Μέσα από τον αετό αποτυπώνεται με ευαισθησία το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού. Και μας αποδεικνύει πως ο θύτης, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα φοβισμένο παιδί που αποκτά άμυνες για να μπορέσει να νιώσει δυνατό και επαρκές. Είναι ένα παιδί, που έρχεται αντιμέτωπο με τις δικές του φοβίες, και όλα εκείνα που τον κάνουν διαφορετικό από τους άλλους. 


Η Φιλία

Η φιλία, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία, συντροφεύοντας μας όμως και στην ενήλικη ζωή μας, είναι μία αμοιβαία σχέση αγάπης, κατανόησης και αφοσίωσης. Είναι μια διαφορετική μορφή κοινωνικοποίησης, που ξεκινάει από το σχολικό περιβάλλον και βασίζεται στην αποδοχή, την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση. Η γλυκιά Κόνι, μαθαίνει στην πρωταγωνίστρια μας, πως μέσα από την φίλια και την αγάπη μπορούμε “μαζί” να είμαστε πιο δυνατοί.

Μέσα από το “Μαγικό Φτερό” και την ιστορία της  Τίμπη, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά, να μάθουν να συνυπάρχουν χωρίς περιορισμούς και εμπόδια στην σκέψη τους αλλά και στην έκφραση τους, υιοθετώντας βασικές αξίες και συμπεριφορές, ως εφόδια για την ενήλικη ζωή τους, δημιουργώντας το δικό τους αποτύπωμα στο κοινωνικό σύνολο.  


Ένα παραμύθι που δίνει απλόχερα και κατανοητά τα εφόδια, για να δούμε τη διαφορετικότητα από μία άλλη οπτική, να την αναγνωρίσουμε, να την αποδεχθούμε και να διδάξουμε στο παιδί τον σεβασμό.

Μέσα από τους ήρωες του παραμυθιού, με τους οποίους το παιδί μπορεί να ταυτιστεί, θα του δοθεί ο χώρος να σκεφτεί, να βιώσει τα  έντονα συναισθήματα,  της λύπης, της αγωνίας, της μοναξιάς, αλλά και της χαράς, της προσφοράς και του μοιράσματος, παρέα με τους γονείς!

Γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί, με πολλούς, ιδιαίτερους και μοναδικούς τρόπους!


"Το Μαγικό Φτερό" | Εκδόσεις Φυλατός



Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

6945494044

Therapy Nest, Λουίζης Ριανκούρ 80

(4ος όροφος)


52 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page