top of page

"Το Μεθοδικό Παιδί" από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιαν 2020

Το βιβλίο “Το Μεθοδικό Παιδί” από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, είναι ένα βιβλίο που από τον τίτλο του και μόνο, σε προσκαλεί να το διαβάσεις και να το πάρεις μαζί σου σαν βοηθό στο δύσκολο έργο της ανάπτυξης των οργανωτικών δεξιοτήτων του μικρού παιδιού και όχι μόνο.


Από τις πρώτες γραμμές, με έναν προσιτό και παιχνιδιάρικο τόνο, χωρίς να χάνει στιγμή το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο, απενοχοποιεί τον γονικό ρόλο και τις ευθύνες που τον βαραίνουν, και καλεί τους γονείς, να αναλάβουν δράση, σε συνεργασία με το παιδί, με κοινό στόχο, να κατατροπώσουν τις νοητικές “Αναποδιές” που προσπαθούν επίμονα να βάλουν τρικλοποδιά στον “Ιθύνοντα Νου”.


Με σαφείς οδηγίες, και αφιερώνοντας τα πρώτα κεφάλαια στην ανάλυση της δεκαετούς έρευνας, των Dr Richard Gallagher, Elana Spira και Jennifer L. Rossenblatt μας εισάγει το Organizational Skills Training (Εκμάθηση Οργανωτικών Δεξιοτήτων), το πρόγραμμα πυλώνας για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού. Η επιστημονική ομάδα που επιμελείται την έρευνα , αλλά και τη συγγραφή του βιβλίου, εργάζεται στο Child Study Center του Νοσοκομείου Παίδων Hassenfeld  στο Langone Medical Center του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης και για πάνω από μία δεκαετία εργάστηκαν με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή ζητήματα συμπεριφοράς.


Μέσα από μία σειρά παραδειγμάτων, συμβουλών και πρακτικών εργαλείων, βασισμένο στις συμπεριφορικές αρχές της αλλαγής, ενθαρρύνει την ενεργή υποστήριξη και την παρότρυνση του περιβάλλοντος προς το παιδί, θέτοντας τον γονέα ως τον πρώτο και πιο σημαντικό δάσκαλο του, επιτρέποντας τις υγιείς εναλλαγές από τον ρόλο του ως γονέας, στον ρόλο του ως εκπαιδευτής. 

Βοηθάει τον γονέα να εντοπίσει τις οργανωτικές δυνατότητες και αδυναμίες του παιδιού, τονίζοντας πάντα τη σημασία της συνεργασίας και της ειλικρινούς συζήτησης


Διατηρώντας τον σεβασμό και την κατανόηση για τις επερχόμενες δυσκολίες εφαρμογής του έργου, που πρώτα από όλα μπορεί να τον απογοητεύσουν και να τον αποθαρρύνουν, δημιουργεί ένα αίσθημα ανακούφισης, θέτοντας ρεαλιστικούς και ευμετάβλητους στόχους, υπενθυμίζοντας συχνά ότι:


“το παιδί χρειάζεται χρόνο και επιπλέον στήριξη, ώστε να μάθει να χρησιμοποιεί μία νέα οργανωτική ρουτίνα με συνέπεια”.


Πρόκειται για ένα βιβλίο - οδηγό, που συστήνεται ανεπιφύλακτα, σε όσους έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά και γονείς (εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους - παιδοψυχολόγους και προπονητές).


"Το Μεθοδικό Παιδί" | Εκδόσεις Κλειδάριθμος


Κριτική Βιβλίου για το

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

6945494044

Therapy Nest, Λουίζης Ριανκούρ 80

(4ος όροφος)


34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page