top of page

"Οι Σχέσεις που Ονειρευόμαστε" από τις Eκδόσεις Μίνωας

«Κάθε σχέση είναι χρήσιμη και πολύτιμη για την εξέλιξή μας. Το μυστικό για να συντηρηθεί είναι η φροντίδα, η ανανέωση και, προ πάντων, η αγάπη.»


Με αυτές τις προτάσεις μας συστήνεται το βιβλίο, «Οι Σχέσεις που Ονειρευόμαστε» του νευρολόγου-ψυχίατρου Γιώργου Δημόπουλου και της ψυχολόγου Έλσας Δημοπούλου, από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, που ήρθε για να φωτίσει το θολό τοπίο των σχέσεων και να μας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσουμε τις σχέσεις μας με τους σημαντικούς άλλους.


Στο πρώτο μέρος η κα Δημοπούλου, μιλώντας απλά και άμεσα μας οδηγεί και μας θέτει ερωτήματα, όπως και απαντήσεις για την αξία των σχέσεων στη ζωή μας, τη βαρύτητα που τους δίνουμε και τον τρόπο που μας επηρεάζουν και μας εξελίσσουν.


Με πολλές λογοτεχνικές αναφορές, και άμεσο λόγο μας οδηγεί σε ταυτίσεις και μας προσκαλεί να διερευνήσουμε μαζί της, τις πολλαπλές πλευρές των διαπροσωπικών σχέσεων.


Καθώς οι σημαντικές σχέσεις που μας καθορίζουν δεν είναι μόνο οι ερωτικές, ο αναγνώστης μπορεί να βρει απαντήσεις για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη σχέση με τον εαυτό του, με τους άλλους, τις φιλίες του, τις σχέσεις με την οικογένεια του, με τα παιδιά του αλλά και τον τρόπο που συνδιαλέγεται στον χώρο εργασίας του. Μπορεί να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες του από τον εαυτό του και τους άλλους, να δει εκείνα τα τυφλά σημεία που καθιστούν δυσλειτουργικά κάποια σημεία στη ζωή του και να ονειρευτεί τον δρόμο της αλλαγής!


Στο δεύτερο μέρος ο κος Δημόπουλος εστιάζει αποκλειστικά στο κομμάτι των ερωτικών σχέσεων και στη θέση και την αξία που δίνει το άτομο στον έρωτα! Σαν ένας μικρός οδηγός για μία επιτυχημένη σχέση που ξεκινάει από τη σχέση με τον εαυτό μας παραλληλίζοντας τη ζωή με τον έρωτα!


Διαβάζοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, αναγνώρισα πολλά κομμάτια και πολλές πεποιθήσεις που βλέπω καθημερινά στους ανθρώπους που συναντώ και συνεργάζομαι. Μου έμεινε μία θετική εικόνα και η ελπίδα πως οι αλλαγές που θέλουμε να δούμε είναι εφικτές. Μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να προσδοκούμε όμορφες και αρμονικές σχέσεις που έχουν στόχο να μας εξελίξουν, αρκεί να πιστέψουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους. Αρκεί να αντέξουμε να κάνουμε μία ανασκόπηση των δικών μας δυσκολιών, να αποδεχθούμε το ποιοι είμαστε και να αναγνωρίσουμε και τις δικές μας ανάγκες για μοίρασμα, φροντίδα, αγάπη και αφοσίωση.


Κριτική Βιβλίου

"Οι Σχέσεις που Ονειρευόμαστε" | Εκδόσεις Μίνωας


Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας







130 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page